30 nap múlva

Visszatérési politika

Az ügyfél a szerződésen keresztül vásárolt termékeket a következő helyzetekben adhatja meg:

  • A termékek súlyos romlással rendelkeznek, amelyek nem megfelelőek;
  • A szállított termékek eltérőek (specifikációk, mennyiség, stb.) A helyezett parancshoz;
  • A termékek hibákat mutatnak
  • Az Ügyfél a Szerződésben a művészetben 14 napon belül visszatartotta a szerződést. 9. GEO 34 június 4-i 2014 fogyasztói jogok kötött szerződések szakemberek, valamint a kiegészítő és módosító normatív

A Társaság a visszaküldött termékekre vonatkozó összes szállítási költségeket (mind a szállítás, mind a visszatérés a foglalási októl függetlenül) a helyszínen keresztül történő visszatérési kérelem esetében. Ha az ügyfél egy újabb futárat vagy egyéb szállítási módot (POST) alkalmaz, az Art 13 (3) bekezdést és a 14. cikket alkalmazza. 34 2014. június 4-én a szakemberekkel kötött szerződésekben a fogyasztói jogokról, valamint a normatív cselekmények módosítására és befejezésére.

A kivonási időszak lejárta előtt, illetve a termék kézhezvételét követő 14 nap előtt a művészet rendelkezéseinek megfelelően. A Sürgősségi Szerződés 9. 34. június 4-i 2014 fogyasztói jogokat kötött szerződések szakemberek, valamint a kiegészítő és módosító normatív, az ügyfél értesíti a Társaság azon döntését, hogy a szerződéstől elállni.

E célból az ügyfél az alábbi változatok közül választhat:

  1. a) A helyszínen elérhető visszavonási űrlapot használvaNaru.ro. Cserébe szekció;
    b) bármely más egyértelmű nyilatkozat létrehozása, amelyben kifejezi döntését, hogy visszavonja a szerződést.

Az ügyfélnek, aki értesítette a visszatérés cég, ez felelős azért, hogy a termékeket ő már vissza, vagy átadta fel a társadalom vagy felhatalmazott személy által a társaság megkapja a termékeket (általában a gyors futár cég jelezte a visszatérő formában www. naru.ro), indokolatlan késedelem nélkül és a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül. A kifejezés teljesítettnek, ha a termékeket az ügyfél által küldött lejárta előtt a 14 napos időszak csomagolás megfelelően védeni a szállítás során és eredeti csomagolásban.

Az Ügyfél nem tudja visszaadni a megvásárolt termékeket, és / vagy nem követelhet más károkat / kártérítést a következő helyzetekben:

- Ha a megadott helyzetek bármelyikének visszatérési iránti kérelme a 14 napos időszakra meghaladó visszatérési szándékról szóló értesítés időpontjáról, a tiszteletben tartott szerződés napjától számított munkanaptól számítva.

- ha egy termék motivációnak adódik, az egyik helyzet egyike, és a visszaküldött termék nem ugyanabban az állapotban van, amelyben szállították (az eredeti csomagban az összes intakt címkével és a kísérő dokumentumokkal)

- Ha a termékeket az Ügyfél által bemutatott vagy egyértelműen testreszabott előírásoknak megfelelően készítették.

- ha már megrendelt és leszállított szigetelőanyagok, hogy nem lehet vissza egészségvédelmi okokból vagy higiéniai okokból, és akik már felbontotta az ügyfél által (ezek a termékek vannak jelölve bemutatót nem térítendő termékek).

- Ha a termékeket elrendelték, akkor a szállításuk után, természetüknek megfelelően, elválaszthatatlanul keverve más elemekkel.

Az ügyfél tájékoztatást kap a megrendelés e-mailben, ha visszaadható, vagy nem, és ha vannak költségek visszatérés esetén. A készletet alkotó termékeket készletként kell visszaadni. A dobozok és a védőcsomagolás a termék részeként tekinthető.

Lasa-ne un mesaj: