A csomag megnyitása a szállításkor

Önnek joga van ellenőrizni, hogy pontosan mit rendeltél meg!

 

Miután megnyitja a csomagot, és győződjön meg róla, hogy megkapta a tökéletes állapotban megrendelt terméket. A szolgáltatás "A csomag megnyitása a szállításkor"A NARU.RO által értékesített és szállított termékekre rendelkezésre áll, és mind az egyének, mind a jogi személyek esetében érvényes.

 

Hogyan működik a szolgáltatás?

 

Ha megkapja a megrendelést, megkérdezheti a futár megnyitása a csomagot, hogy ellenőrizze a termék / termékek állapotát.

 

Ez a szolgáltatás kínál Önnek csak Lehetőség ellenőrizni, hogy a termék tökéletes állapotban van-e, nem és a termék technikailag (teszt / minta) ellenőrzésének képessége.

 

Ha megnyitja a csomagot, megtalálja a megrendelt termék nem tökéletes szállítás, és megmutatja az ütő, karcolások vagy más esztétikai problémák jeleit, azt javasoljuk, hogy megtagadja a megrendelést. A megrendelés megtagadásához szükség van egy verbális keresési folyamatot a futár jelenlétében a szállításkor. A percek többé nem teljesíthetők a futár után.

 

Ha kifizette az online megrendelést, és a csomag megnyitását követően úgy döntött, hogy visszaadja a terméket, akkor az online fizetett összeg visszatér a fiókba, ahonnan a lehető leghamarabb elkészítette a kifizetést.

 

A megbízás esetén, amely több termék, ha megkezdik a csomag / parcellák Szállítási úgy találja, hogy az egyik termék nem tökéletes állapotban, és úgy dönt, hogy megtagadja, az eljárás során a visszatérés a teljes megrendelést, implicit módon az összes szállított Termékek.

 

Ki fizet szállítást?

 

A Parcella elutasítása a szolgáltatáson keresztül "A csomag megnyitása a szállításkor"A szállítási díjakat nem szabad a vevő fizetnie.

Lasa-ne un mesaj: