Despre prosoapele de baie

Despre prosoapele de baie

Despre prosoapele de baie

 Istorie, cum le alegem si cum le îngrijim

 

Omul și-a pus dintotdeauna întrebări referitoare la originea vieții și cu siguranță și la originea lucrurilor de care ne folosim astăzi, lucruri ce sunt indispensabile. Omul a creat și a îmbunătățit tot ceea ce a avut in jur, a descoperit și a păstrat tot ceea ce a considerat util. Suntem înconjurați de o multitudine de obiecte și lucruri pe care le-au inventat strămoșii noștri cu mult timp înainte, însă de câte ori ați fost curioși să aflați mai multe detalii despre accesoriile devenite aproape banale, însă fără de care nu ne putem concepe viața? Cu siguranță nu ați stat niciodată să vă gândiți când și cum a apărut prosopul de baie, un accesoriu absolut necesar, pe care îl utilizăm zilnic.

 

Istoria prosopului de baie

 

Prosopul de baie nu este o invenție a omului modern, acesta a fost descoperit chiar in Turcia secolului al XVII-lea când era doar o bucată de material care reușea să absoarbă și să șteargă toată suprafața corpului după dus. Erau realizate din materiale deosebite din bumbac turcesc și erau simbol al ceremoniilor nupțiale reflectând puterea și statutul deținut in societate. Cu cât acestea erau mai sofisticate, cu atât avuția își spunea mai mult cuvântul. 

 

Imperiul Otoman, acolo unde au luat naștere prosoapele, a început să se extindă și implicit și utilizarea și comercializarea acestora a crescut. Dacă nu ați încercat, sigur ați auzit despre băile turcești că sunt o doză de relaxare completă și un detox de la stresul cotidian. Practic, aici a căpătat sens utilizarea prosopului, pentru a usca corpul și a absorbi apa realizată de aburii deși ai băilor turcești.  Cu cât familia era mai influentă și mai înzestrată cu atât modelele erau mai sofisticate. In  secolul al XIX-lea prosoapele au fost puse la dispoziția publicului larg, astfel că au ajuns să fie la îndemâna oricui și să fie din ce in ce mai folosite, ajungând la un preț foarte scăzut, accesibil tuturor claselor sociale.

 

Lucrurile avansează extrem de repede, timpul parcă zboară, iar obiectele din jurul nostru se schimbă constant. Nici prosoapele de baie nu și-au păstrat caracteristicile inițiale, acestea și-au schimbat forma, dimensiunile, materialele și culorile. Există o gamă largă de prosoape și o multitudine de variante pe care să le alegi pentru a completa rutina ta de relaxare cotidiană. Echipa Naru s-a asigurat că pune la dispoziție produse de cea mai bună calitate, care să se ridice la standarde înalte și să aducă mulțumire in sufletele clienților.

 

 

Pentru a putea beneficia de prosoape calitative, acestea trebuie să îndeplinească o serie de aspecte foarte importante. 

 

  1. Gradul de absorbție

 

Cine își dorește un prosop inutil, care să nu își facă treaba? Cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să o dețină un prosop este gradul de absorbție. Acesta trebuie să te ajute să absorbi apa de pe piele, dar în același timp să nu capete un miros neplăcut și un aspect ciudat.

 

Prosoapele de bumbac sunt alegerea perfectă atunci când ne dorim un produs calitativ, care să absoarbă și să își mențină aspectul pufos și catifelat in același timp. Acesta nu se umezește din cauza vaporilor de apa din aer și se usucă imediat după utilizare.

 

  1. Durabilitatea

 

V-ați gândit vreodată care este perioada la care trebuie spălat prosopul de baie? Cât timp îl folosim? Prosoapele adună celulele moarte de pe piele și o multitudine de bacterii pe care le dobândim din exterior, de aceea este foarte important intervalul de timp la care acesta se schimbă cu unul nou, curat. Dermatologii recomandă spălarea acestora după 3 utilizări și nu susțin folosirea lor de către persoane diferite.

 

Durabilitatea prosoapelor este determinată de frecvența și respectarea instrucțiunilor de spălare. Cele mai importante informații despre produsul respectiv le găsiți chiar pe eticheta acestuia, astfel putem beneficia o perioadă îndelungată de un prosop de baie pufos și catifelat.

  1. Densitatea prosopului de baie

 

Densitatea nu este o caracteristică decisivă în alegerea prosopului de baie ideal, însă are o importanță destul de ridicată atunci când ne dorim un produs absorbant, luxos. Astfel, un prosop cu o greutate mai scăzută este considerat un prosop pentru mâini, pentru sala de sport sau bucătărie. Este mai subțire, se usucă mai rapid și este foarte ușor, pe când un prosop cu o greutate mai mare este potrivit pentru baie. Este mai dens, mai absorbant, chiar dacă se usucă puțin mai greu. Însă, dacă alegeți materialul potrivit, puteți beneficia de calitate superioară, uscare și absorbție rapidă și de un design deosebit.

 

Iată-ne la finalul poveștii, însă cu mult mai multe informații utile. Dacă până acum alegerea prosoapelor se făcea in funcție de design-ul și culoarea acestora, acum cu siguranță veți fi mult mai atenți la calitate. Scopul nostru este să oferim produse la superlativ tuturor clienților noștri. Nu uitați să aruncați o privire pe site-ul nostru, atât la categoria de Textile baie, unde puteți găsi prosoapele de baie cât și halate, dar și la celelalte categorii.

 

Cu drag,

Echipa Naru

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.