Despre draperiile blackout

Despre draperiile blackout

Despre draperiile blackout

 

Unul dintre secretele unui somn odihnitor l-am aflat chiar in articolul anterior, când am discutat despre importanța unei lenjerii calitative și nu numai. V-am dezvăluit câteva dintre cele mai importante aspecte, pe care le puteți descoperi chiar in secțiunea de News (vezi aici), pe care o actualizăm constant cu informații utile clienților și urmăritorilor noștri.

Dacă vă gândeați că doar lenjeria de pat este importantă pentru a avea un somn calitativ, un somn liniștit, zile și nopți cât mai relaxante, ei bine, să știți că in articolul de astăzi aflăm faptul că draperiile au și ele un rol extrem de important. Ce-ar fi să discutăm despre cele blackout, care sunt la mare căutare in ultima perioadă și pe care noi le punem la dispoziție de ceva vreme pe site-ul nostru.

Fie aveți un job solicitant, fie copilul se trezește destul de des pe timpul nopții sau poate ați petrecut până târziu împreună cu prietenii , lucrurile sunt clare, aveți nevoie de un mediu prielnic de odihnă, mai ales pe timpul zilei, pentru că orele de somn pierdute pot avea efecte negative asupra rezistenței fizice și a concentrării. Astfel, draperiile blackout sunt o opțiune perfectă, mai ales pentru dormitor.

 

De ce blackout și ce inseamnă?

 

Aceste tip de perdele blochează lumina și ajută la eficiența energetică, astfel încât să vă puteți odihni mai bine. Perdelele opace sunt fabricate din materiale foarte dense și țesături care pot împiedica pătrunderea soarelui și crește cantitatea de căldură izolată dintr-o cameră.

De obicei, când ne gândim  la perdele opace, ne imaginăm draperii întunecate și grele. Deși așa arătau în trecut, adevărul este că acum vin într-o multitudine de culori, stiluri și țesături. Acest tip de perdea vine la pachet cu o mulțime de beneficii și este un model destul de des întâlnit  in dormitoarele matrimoniale, cât și in cele ale copiilor și bebelușilor, dar se poate integra și in restul camerelor in funcție de preferințe și de nevoi.

 

Înainte de a ne decora casa, este foarte important să ne documentăm puțin despre utilitatea lucrurilor și despre beneficiile pe care le pot aduce acestea vieții noastre, așa că ne-am gândit să vă aducem la cunoștință câteva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le știți despre acest tip de draperii.

  1. Un somn mai bun - Evident, scopul principal al acestor perdele este de a bloca cât mai mult lumina. A face atmosfera din cameră cât mai întunecată ajută la reglarea mai bună a tiparelor naturale de somn ale corpului. Lumina semnalează starea de veghe, iar întunericul semnalează relaxarea și somnul.
  2. Mai multă intimitate – draperiile și perdelele ușoare, diafane pot avea un aspect estetic, dar nu sunt excelente pentru intimitate. Dacă locuiți într-un cartier aglomerat sau pur și simplu vă doriți un mediu personal, mai intim , trecerea la perdele blackout în principalele spații din casă este o modalitate excelentă de a obține acest efect.
  3. Costurile energetice - Un alt avantaj este capacitatea lor de a reduce costurile cu energia. În majoritatea locuințelor, 15-25% din pierderile de energie termică provin din geamuri. Cu toate acestea, cu ajutorul draperiilor blackout, factura de energie ar putea fi redusă cu până la 25%. Spre exemplu in timpul verii puteți menține o atmosferă răcoroasă dacă pe parcursul zilei blocați cât de mult posibil pătrunderea razelor și a luminii, in cameră.

 

Acum că v-am făcut cunoștință cu acest nou trend, că am aflat mai multe despre draperiile blackout și despre beneficiile lor, echipa Naru vă așteaptă cu o mulțime de modele, culori și texturi, care pot fi realizate la comandă in funcție de dorințele dumneavoastră.

Cu drag,

Echipa Naru

 

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.