Cum sa alegi perdelele pentru fiecare camera

Cum sa alegi perdelele pentru fiecare camera

 

Perdelele au fost si vor fi intotdeauna unul din accesoriile indispensabile intr-o casa. O casa fara perdele este o casa goala, indiferent de cat de frumos si modern este mobilata. O perdea bine aleasa, potrivita camerei si stilului dumneavoastra va da un plus de valoare locuintei.

Dar nu orice perdele pot fi puse oriunde. Trebuie sa tinem cont de cateva criterii simple atunci cand le alegem si succesul va fi garantat. Asadar, haideti sa descoperim impreuna ce tipuri de perdele ar trebui puse in fiecare camera.

Tipuri de perdele pentru fiecare camera

  • Perdelele pentru bucatarie ar trebui sa fie scurte, pentru a nu incomoda. Lungimea recomandata pentru perdelele de bucatarie este de 1,25-1,5 metri. Perdeaua ideala pentru bucatarie se termina deasupra pervazului. In functie de mobila din bucatarie, puteti alege o perdea simpla, din tul alb sau o perdea colorata, care sa dea un aer vesel incaperii.
  • Perdelele pentru camera copilului trebuie sa fie vesele, atractive pentru cel mic si dintr-un material usor de curatat. Ca si lungime, sunt recomandate perdelele medii, care se termina cam cu 5 centimentri deasupra calorifelului. Nu este indicat sa cumparati perdele din materiale foarte pretentioase pentru camera copilului
  • Perdelele pentru dormitor sunt acele perdele lungi pana in pamant. Aici puteti sa va jucati mai mult cu modelele si culorile si sa va cumparati o perdea care sa se potriveasca stilului pe care il aveti in dormitor. Daca sunteti adeptii perdelelor clasice, o multime de modele de perdele din tul alb asteapta sa fie alese. Si stati fara griji, o perdea alba se potriveste in orice dormitor si in orice casa.
  • Perdelele pentru living pot fi ori lungi pana in podea, ori foarte lungi - cu 15-20 de centimetri stand pe podea. In living recomandam folosirea unor perdele mai elegante, din materiale mai pretioase, care sa dea un aer chic intregii incaperi. Culorile trebuie sa le adaptati in functie de mobilier, pereti si stilul incaperii.

Pentru ca perdelele sa arate bine, tineti minte ca sistemul de prindere trebuie sa fie mai lung cu 15-30 de centimetri decat geamul, iar perdelele cu cativa centimetri mai scurte decat draperiile.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.