Cum sa alegi draperiile pentru fiecare camera

Cum sa alegi draperiile pentru fiecare camera

Pentru ca deja am discutat despre alegerea perdelelor in functie de camera, acum a venit momentul sa discutam si despre draperii. Draperiile nu doar intregesc aspectul unei camere, ci sunt si extrem de utile, mai ales daca locuiti intr-o zona intens luminata. O draperie mai groasa va poate oferi noaptea somnul linistit de care aveti nevoie, iar ziua aspectul frumos al camerei pe care il doriti.

Bineinteles, la fel ca si la perdele, si draperiile pot fi alese in functie de camera in care doriti sa le puneti. Tineti minte ca este indicat ca draperiile sa aiba cativa centimetri in plus fata de perdele, pentru a arata cat mai bine.

Tipuri de draperii pentru fiecare camera

  • Draperiile pentru bucatarie sunt de cele mai multe ori pur decorative. Tocmai de aceea, sunt potrivite draperiile scurte, din materiale mai subtiri, avand in vedere ca oricum vor fi trase in cea mai mare parte. Trebuie sa alegeti draperiile astfel incat sa se potriveasca cu perdelele si sa fie placute vederii.
  • Draperiile pentru camera copilului ar trebuie sa fie in culori vesele si vii, cu imprimeuri care sa il atraga. Cu cat camera lui va fi mai pe gustul lui amenajata, cu atat ii va fi mai usor sa isi petreaca timpul in ea. Grosimea draperiilor trebuie aleasa in functie de copil, dar totusi recomandam sa nu fie dintr-un material extrem de gros. Unii copii au nevoie de putina lumina noaptea, pentru a se simti confortabil.
  • Draperiile pentru dormitor sunt mai opace, impiedicand lumina sa patrunda in incapere. Cel mai indicat ar fi sa optati pentru draperii Blackout, draperiile acelea dintr-un material mai gros, care nu lasa deloc lumina sa patrunda in incapere.
  • Draperiile pentru living trebuie sa fie foarte lungi, la fel ca si perdelele. Avand in vedere ca au rol mai mult decorativ, pot fi dintr-un material mai subtire si mai elegant, potrivit unei incaperi pe masura. Perdelele si draperiile foarte lungi dau senzatia unei camere mai mari decat in realitate, tocmai de aceea sunt si alese de cele mai multe ori pentru living.

Cand vine vorba despre modele, culori si texturi, puteti alege dintr-o gama vasta, in functie de preferintele si stilul dumneavoastra.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.